N&N dag 20-9-2002

 

Mannen  en nichten natuurlijk.  (We discrimeren niet.)

 

 

We zijn hier vandaag verzameld omdat we een zeer belangrijke missie hebben te vervullen.

 

En dat doen we ter nagedachtenis van ons aller neef Wout.

 

Woutjie is al zon dikke 300 honderd jaar dood maar we denken nog elke dag en bij elke slok aan hem.

De geschiedenis namelijk heeft hem en ons groot onrecht aangedaan en vandaag moeten we daarom een begin maken om het een en ander recht te zetten.

 

Manen & nichten,  Kapitein Mup. 

We zetten koers naar Amstelredam. We gaan door die wetering die ze de noordzeekanaal noemen  en gaan bij IJmuiden naar stuurboord zodat we om dat vermaledijde land heen waar ze niets beters weten te doen dan golven regeren.  Jaja 嬥 the waves쳰an style=""> noemen ze dat met hun volle verstand en er dan zo trots op zijn dat ze  dat in het  volkslied zetten.  Maar goed over dat gespuis hebben we het straks nog weer.

 

Als we om dat eiland heen zijn gevaren gaan we naar AMERIKA. Jawel. Zeker.   We gaan naar Nieuw Amsterdam en zullen daar eens een paar dingen recht gaan zetten. We zijn per slot van rekening nu in grote getale aanwezig. Dus ik zou zeggen.

Zorg voor warm goed. Neem een extra sjulk mee en je jak en k줥r.

 

Mannen & nichten  wat is er gebeurd

Neef wout had het daar destijds goed voor mekaar. Hij was degene die het ooit zover bracht om als eerste een stuk grond  in priv頥igendom te krijgen.

Het was en is een Eiland wat ze nu Governor튉sland noemen. De naam die Wout er aan gaf was Noten eiland.   Die achterlijke lui van de overkant hebben dat later nutten eiland genoemd !!

En weet je waarom.. Ze wisten niet wat noten waren maar wij weten nu wel wat nutten zijn. In hun eigen brabbeltaaltje ben je nuts als je gek bent. En dat is hetzelfde woord wat ze voor kloten gebruiken. We hebben het dus over de kloten uit Engeland.

Zo nou klopt dat deel van het verhaal geschiedkundig tenminste beter.

 

Mannen & nichten

 Noten eiland is van ons.

Als rechtstreekse en de enige overgebleven afstammelingen van Wouts nicht Grietje  hebben wij recht op zijn nalatenschap .  Dit is wetenschappelijk vastgelegd in het vooraanstaande en toonaangevend werk van Putman en Burgman-Feenstra met de titel  ᮠwee bin jie dr een쯺p>

 

We zijn ook weer  niet onnozel en willen dat oord  van zonde dat die klotenlui van de overkant New York hebben genoemd, echt  niet voor ons zelf hebben maar wel ons eigen Noten eiland.

 

Ik heb onderzoek gedaan en heb de bewijzen verzameld waaruit blijkt dat er van geschiedvervalsing sprak is.

Ik citeer een paar stukjes. Jullie kunnen het straks allemaal zelf lezen.   Ad 1.

 

Die brand bleek er de oorzaak van te zijn dat Wout uit zijn ambt werd gezet en daarbij werd hem de rechten op zijn grond ontnomen. Ad 2

 

Maar wie was Wout eigenlijk . Nou een hele beste brave man waar we ,zoals we hier zijn verzameld, een voorbeeld aan kunnen nemen. Ad 2 

Niks mis mee dus.!!!!!

 

Hoe het echt zat? dat was omdat er een slechte Dominee was aangesteld, dat komt dus meer voor. Ad 3.

 

Het blijkt dat Wout voordat hij werd afgezet z튳chaapjes aardig op het droge had, of liever gezegd z৥iten    Hoor maar Ad 4

 

Dat Wout een slechte invloed zou hebben is ook onzin want ze waren allemaal klant bij hem want  hij was ook nog eens de eerste die in nieuw Amsterdam een Bierbrouwerij op heeft gezet. Ad 5

 

 

Mannen en nichten.

Ik heb jullie beloofd het bewijs te zullen te leveren voor de onrechtvaardige behandeling van Woutjie.

Uit de citaten is al gebleken dat er met hem als persoon niks mis was.

Maar ik heb ook bewijs gevonden in de volgende historisch overlevering.

Dit citaat is te vinden in de beschrijving van de geschiedenis van de brouwerijen in New-York en daarom dus veeeele malen betrouwbaarder dan de notulen in de archieven van  de West Indische Company,  zeg nou zelf.

Hier is de beschrijving van wat er werkelijk gebeurde en het toont onomstotelijk Wouts onschuld aan.

Ad 6 

 

En daarom is de tijd nu aangebroken dat wij naar de Bush-Bush van Amerika gaan en daar Governors Island weer terug in bezit nemen.

Verder zullen we eisen dat de 21 Geitenparen weer terug komen al moeten ze daarvoor alle Grieken dr weer uitmieteren.

En als laatste eisen we dat de Amerikanen ons de Budweizer Brewery Facillities  in  New_York zonder voorwaarden vooraf aan ons in bezit geven .

Voldoen ze niet onmiddellijk aan onze eisen dan worden alle afstammelingen van de Nutten alsnog in de pan gehakt쳰an style="">  zin klopt niet. Oh ja:p>

We zullen ze 驮 voor 驮 kielhalen en dat in de lengte van de sjuut.

Verder zullen we er vanavond voor zorgen dat de voorraad Heineken zodanig wordt aangetast dat er niets meer overblijft voor export naar Amerika.

 

Kapitein Jan, draal daarom niet langer; zet koers naar Nieuw Amsterdam en Sommelier;  een oorlam voor alle mannen & nichten hier aan boord.

 

Houwzee.

 

===================================================================================

 

 

Ad1

http://en.wikipedia.org/wiki/Wouter_van_Twiller


Ad2

http://www.bartleby.com/171/2.html

quote
"
  His successor was Wouter Van Twiller, who reached New Amsterdam early in 1633. Van Twiller was a good-natured, corpulent, wine-bibbing Dutchman, loose of life, and not overstrict in principle, and with a slow, irresolute mind. However, as he was an easy-going man his rule did not bear hardly on the colonists, while he won for himself an honorable reputation by devoting much of his time to the construction of public buildings."

unquote
and further textAd3

http://stuyvesant.library.uu.nl/kaarten/bestuur.htm
quote
Niet alleen op handelsgebied, maar ook op persoonlijk en bestuurlijk vlak werd van Twiller bekritiseerd. Bogardus viel van Twiller openlijk aan en confronteerde hem met zijn incapabele optreden als bestuurder, zijn drankzucht en zijn onbetamelijk gedrag. Bogardus vond dat Twillers gedrag een slecht voorbeeld was voor de kolonisten. Hij stelde bovendien de kerk in een kwaad daglicht, aangezien de directeur vanwege zijn functie in de kerkraad zat. Het uiteen jagen van zijn ruzi뮤e raad door een dronken Van Twiller, door middel van het afvuren van een kanon, waardoor er een brand ontstond, is een duidelijk voorbeeld van zijn wangedrag.8
unquote


Ad4

http://www.govisland.com/History/default.asp
http://www.depers.nl/cultuur/158934/We-willen-het-eiland-vieren.html
http://www.raybansunglasssale.co.uk/
Ad5

http://hbd.org/brewery/library/ambeer/AB_03.html

quote
"
granted monopolies to those private persons who intended to establish breweries. Thus Van Twiller, Governor of New Netherland from 1633 to 1638, erected a brewery on the West India Company's farm, which extended north from what is now Wall Street to Hudson Street"

unquote


Ad6  Bewijs " hij heeft het niet gedaan"

http://hbd.org/brewery/library/ambeer/AB_03.html
http://www.cheapoakleyslot.com/

quote
 
"Cornelius Van Voorst, the stem from which grew a numerous family famous in Manhattan and Jersey annals, was the superintendent of the colony of Pavonia, established by Pauwn. He was a man of hospitable inclinations, and had just imported a hogshead of Bordeaux wine. The rumor of its excellent quality reached the ears of Director-General Van Twiller, who, in company with Dominie Bogardus and Captain De Vries, paid the superintendent a visit by means of a rowboat. Van Voorst received the representatives of Church, State, and Navy with a princely welcome. The cask was broached and the contents approved. After some hard drinking, a furious dispute about a recent murder arose between the host, the Governor and the Dominie. De Vries, the man of war, in this instance proved to be a man of peace, for by the exercise of his mediation and more claret, a truce was finally effected and "they parted good friends." This is not the dull ending, but merely the prelude to something more brilliant. Just as his guests were entering their boat to depart, Van Voorst, to show his good will, caused a swivel, which was fixed on a pillar near the house, to be fired. It was a fine salute, but a piece of wadding fell on the Van Voorst mansion, set fire to the roof. It was impossible to check the flames and the house burned to the ground, presumably destroying the hogshead of wine"

unquote